Kalenteri

Katso tästä syyskauden ohjelma (html)

Lataa tästä syyskauden ohjelma (pdf)

Tervetuloa mukaan hurmaantumaan tanssista!

Syyskausi 2017

Keskiviikkoisin klo 19-20 alkeet ja klo 20-21 alkeisjatko.  

Keskiviikkona ensimmäinen jakso aloitetaan aina perusteista ja keskitason ryhmässä opetellaan lisää mm. kuvioita sekä vientiä ja seuraamista. Lajit opetetaan kauden mittaan kaksi kertaa molemmissa ryhmissä. Tekniikka pysyy samana, mutta lisäämme ja monipuolistamme kuvioita kauden edetessä. Opetamme oikeanlaisen viennin ja seuraamisen alusta asti lajien opetuksen yhteydessä, joten et tarvitse erillisiä viejä/seuraajakursseja!

Perustasolla aloitettu laji jatkuu seuraavalla viikolla keskitasolla, jossa opetellaan lisää kuvioita sekä vientiä ja seuraamista. Suosittelemme, että keskiviikon tanssijat käyvät molemmilla jaksoilla, näin saat lisää toistoja ja nopeutat oppimistasi. Oppimista voi jatkaa myös sunnuntain keskitason ja jatkotason ryhmissä.

Sunnuntaisin klo 17-18 on keskitason tunti ja klo 18-20 jatkotason tunnit. Ensin on keskitason ryhmä, jolla aloitetaan laji ja sitä kehitetään jatkotason ensimmäisellä jaksolla eteenpäin. Viimeisellä sunnuntain jatkoryhmän jaksolla opiskellaan eri lajia kuin ensimmäisillä jaksoilla. Jos keskitason ryhmän ohjelmassa lukee lajin perusteet, aloitamme lajin alusta ja käymme perusteet läpi ryhmän tason mukaan, jotta kaikki pääsevät tanssimaan.

Tasokuvaukset

Perustaso (alkeet): Aloitamme aina perusaskeleen opettelusta, oikeasta rytmistä ja ensimmäisistä tanssikuvioista. Perehdymme myös oikeanlaisen viemisen ja seuraamisen saloihin perustason ryhmästä asti. Opit tällä tasolla tanssilajin perusteet ja uskallat lähteä tanssimaan. Ryhmässä opetellaan myös tanssietikettiä tanssipaikoilla käyntiä varten. Sinun kannattaa jatkaa saman lajin parissa saman tien seuraavan viikon keskitason ryhmässä. Perustasolle kannattaa tulla säännöllisesti kertaamaan lajien perusteita.

Keskitaso (alkeisjatko): Kun olet päässyt liikkeelle perustasolla, jatka oppimista keskitason ryhmässä, jossa harjoitellaan lisää kuvioita ja niiden variaatioita sekä aletaan perehtymään myös musiikin tulkitsemiseen. Perehdymme myös tanssitekniikkaan, tanssiasentoon ja -otteisiin. Kuviot ja musiikintulkinta vaihtelevat, joten joka tunnilla tulee uusia asioita vastaan. Tanssija kehittyy, kun harjoittelee riittävästi toistoja, silloin tanssista tulee sujuvaa ja monipuolista.

Jatkotaso: Kun perustekniikka ja kehonhallinta ovat kunnossa, osaat askelvariaatioita sekä tanssit sujuvasti musiikkiin, niin siirry tälle tasolle. Tällä tasolla perehdymme lisää lajinomaisuuteen ja harjoittelemme haastavampia kuvioita. Keskitymme myös musiikin tulkintaan. Tanssitaidon kehittäminen on loppuelämän projekti, jossa ei koskaan tule valmiiksi vaan aina löytää uusia mieluisia kehittämisen kohteita ja haasteita.