Kalenteri kevät 2018

Katso tästä kevätkauden ohjelma (html)

Lataa tästä kevätkauden ohjelma (pdf)

Tervetuloa mukaan hurmaantumaan tanssista!

Uutuus! Sunnuntaisin klo 16-16.45 aloitamme uudet alkeisstarttitunnit. Joka tunnilla aloitamme aivan alkeista. Alkeisstarttitunnit ovat maksuttomia koko kevätkauden ajan sekä miehille että daameille. Tanssikoulu Hurma tarjoaa nämä alkeistunnit.

Kaikille tunneillemme voit tulla joko yksin tai parin kanssa. Kursseille ei tarvitse ilmoittautua, tule rohkeasti mukaan mukavien tanssijoiden pariin!

Kevätkausi 2018

Keskiviikkoisin klo 19-20 perustaso ja klo 20-21 keskitaso.  

Keskiviikkona ensimmäinen jakso aloitetaan aina perusteista ja keskitason ryhmässä opetellaan lisää mm. kuvioita sekä vientiä ja seuraamista. Opetamme monipuolisia kuvioita oikealla tavalla heti alusta asti. Opit siis heti oikeanlaisen viennin/seuraamisen, joten et tarvitse erillisiä viejä/seuraajakursseja!

Perustasolla aloitettu laji jatkuu seuraavalla viikolla keskitasolla, jossa opetellaan lisää kuvioita sekä vientiä ja seuraamista. Suosittelemme, että keskiviikon tanssijat käyvät molemmilla jaksoilla, näin saat lisää toistoja ja nopeutat oppimistasi. Oppimista voi jatkaa myös sunnuntain ryhmissä.

Sunnuntaisin klo 16-16.45 kaikille maksuton alkeisstartti, jossa aloitamme aivan alkeista. Vaikka et olisi koskaan tanssinut aiemmin, tässä ryhmässä pääset varmasti mukaan. Alkeisstarttitunnilla osallistumme parinvaihtoon. Omaa paria et tarvitse.

Sunnuntaisin klo 17-18 on keskitason tunti ja klo 18-20 jatkotason tunnit.

Valitse itsellesi kustakin lajista mieluisat tunnit ja tule mukaan tanssimaan!

Tasokuvaukset

Alkeisstartti (sunnuntaisin): Oppiminen aloitetaan jokaisella tunnilla aivan alusta. Näin pääset mukaan kuhunkin tanssilajiin milloin vain kauden aikana. Jatkaa voit vaikka heti perustasolla tai keskitasolla oman tuntemuksesi mukaisesti. Alkeisstarttitunnit ovat maksuttomia kaikille koko kevään ajan!

Perustaso (alkeet): Aloitamme aina perusaskeleen opettelusta, oikeasta rytmistä ja ensimmäisistä tanssikuvioista. Perehdymme myös oikeanlaisen viemisen ja seuraamisen saloihin perustason ryhmästä asti. Opit tällä tasolla tanssilajin perusteet ja uskallat lähteä tanssimaan. Ryhmässä opetellaan myös tanssietikettiä tanssipaikoilla käyntiä varten. Sinun kannattaa jatkaa saman lajin parissa saman tien seuraavan viikon keskitason ryhmässä. Perustasolle kannattaa tulla säännöllisesti kertaamaan lajien perusteita.

Keskitaso (alkeisjatko): Kun olet päässyt liikkeelle perustasolla, jatka oppimista keskitason ryhmässä, jossa harjoitellaan lisää kuvioita ja niiden variaatioita sekä aletaan perehtymään myös musiikin tulkitsemiseen. Perehdymme myös tanssitekniikkaan, tanssiasentoon ja -otteisiin. Kuviot ja musiikintulkinta vaihtelevat, joten joka tunnilla tulee uusia asioita vastaan. Tanssija kehittyy, kun harjoittelee riittävästi toistoja, silloin tanssista tulee sujuvaa ja monipuolista.

Jatkotaso: Kun perustekniikka ja kehonhallinta ovat kunnossa, osaat askelvariaatioita sekä tanssit sujuvasti musiikkiin, niin siirry tälle tasolle. Tällä tasolla perehdymme lisää lajinomaisuuteen ja harjoittelemme haastavampia kuvioita. Keskitymme myös musiikin tulkintaan. Tanssitaidon kehittäminen on loppuelämän projekti, jossa ei koskaan tule valmiiksi vaan aina löytää uusia mieluisia kehittämisen kohteita ja haasteita.