Kalenteri kevät- ja kesäkausi 2018

Kaikille tunneillemme voit tulla joko yksin tai parin kanssa. Kursseille ei tarvitse ilmoittautua, tule rohkeasti mukaan mukavien tanssijoiden pariin!

Viikkotuntien tasokuvaukset

Alkeisstartti: Oppiminen aloitetaan jokaisella tunnilla aivan alusta. Näin pääset mukaan kuhunkin tanssilajiin milloin vain kauden aikana. Jatkaa voit vaikka heti perustasolla tai keskitasolla oman tuntemuksesi mukaisesti.

Perustaso (alkeet): Aloitamme aina perusaskeleen opettelusta, oikeasta rytmistä ja ensimmäisistä tanssikuvioista. Perehdymme myös oikeanlaisen viemisen ja seuraamisen saloihin perustason ryhmästä asti. Opit tällä tasolla tanssilajin perusteet ja uskallat lähteä tanssimaan. Ryhmässä opetellaan myös tanssietikettiä tanssipaikoilla käyntiä varten. Sinun kannattaa jatkaa saman lajin parissa saman tien seuraavan viikon keskitason ryhmässä. Perustasolle kannattaa tulla säännöllisesti kertaamaan lajien perusteita.

Keskitaso (alkeisjatko): Kun olet päässyt liikkeelle perustasolla, jatka oppimista keskitason ryhmässä, jossa harjoitellaan lisää kuvioita ja niiden variaatioita sekä aletaan perehtymään myös musiikin tulkitsemiseen. Perehdymme myös tanssitekniikkaan, tanssiasentoon ja -otteisiin. Kuviot ja musiikintulkinta vaihtelevat, joten joka tunnilla tulee uusia asioita vastaan. Tanssija kehittyy, kun harjoittelee riittävästi toistoja, silloin tanssista tulee sujuvaa ja monipuolista.

Jatkotaso: Kun perustekniikka ja kehonhallinta ovat kunnossa, osaat askelvariaatioita sekä tanssit sujuvasti musiikkiin, niin siirry tälle tasolle. Tällä tasolla perehdymme lisää lajinomaisuuteen ja harjoittelemme haastavampia kuvioita. Keskitymme myös musiikin tulkintaan. Tanssitaidon kehittäminen on loppuelämän projekti, jossa ei koskaan tule valmiiksi vaan aina löytää uusia mieluisia kehittämisen kohteita ja haasteita.